DJ Figkott

DJ Figkott

Giorgis Benias alias Figkott föddes 1995 och har varit en stark närvaro i den nya generationen av atenska house- och technocenen, liksom viktig del av det grekiska queera clubbing communityt de senaste åren genom att vara promotor och dj.
Han är initiativtagare och promotor för ”Qreclaim” och ”The Schenkens” evenemang. Qreclaim är Atens största queer rave, lockar varje gång en unik stark folkmassa på 1.000+ personer, och har varit en kulturell milstolpe i huvudstadens nattliv under de senaste tre åren genom att trycka på partikulturernas gränser och genom att omfatta sexpositivitet.
Figkotts musiksmak är mångsidig och flytande och hans uppsättningar är kreativa, levande och genomgår flera genrer.
Figkott har nyligen uppträtt på Knockdown Center & Good Room (New York),: om blank (Berlin), Bronx bastu (Stockholm), Gucci Zumi’s Event (München) och kommer snart att uppträda för hela festivalen 2020, Boiler Room, ADD Festival och mer.