Konstutställning

StaDemoniaTattooStockholmQueerArtFestTeeFergus

Thomarya “Tee” Fergus är en mångdimensionell artist för närvarande baserad i Toronto, ON. Som en riktig renässanskvinna, använder Tee målning, tatueringskonst, fotografi och mode för att kommunicera med en global publik. Hon integrerar en rad olika medier i sin kreativa praktik, inklusive stor och småskalig duk, textilier och digital och analog fotografering. Tee är född på ön St.Vincent och har målat sedan 2009 och tatuerat sedan 2007 och utvecklat en egen stil som lämnar ett unikt och färgstarkt fingeravtryck på världen. Tees arbete påverkas av hennes vördnad för landet, resor och ett djupt engagemang för att läka det mänskliga tillståndet genom färg och textur. Tee har ständigt brutit barriärer i tatueringsindustrin, överbryggt klyftor med sin intersektionella lins och påverkat kulturen till en som är inkluderande och säker för poc. Som självlärd konstnär har Tee detaljerat linjearbete i sina verk, en ode till de universella trådarna som förbinder oss alla.

DD64150F-28C4-47D8-9364-F60F5E22A5A2

Thembeka Heidi Sincuba (hen) påbörjade grundutbildning vid University of Cape Town och Artez Arnhem och fortsatte med en master vid Goldsmiths University of London och är nu doktorand vid University of Cape Town med en avhandlingstitel: Ubungoma, Fetish and Technology: A Synthesis of Art. Konstnären har undervisat i måleri vid Rhodos universitet samt en kurs som heter Spirituality in Art vid University of Cape Town.  Forskningsintresset är förankrat i konstnärens egen utbildning som sangoma (shaman).

 

Sincubas använder begreppen Afro-pessimism och social död, med intresse för kvinnors arbete globalt och mer specifikt subsahariska Afrika. Arbetens mål är rörelse, sexpositivitet och utrotning av könsbaserat våld. Den tvärvetenskapliga användningen av måleri, teckning, fotografi, video, performance, text, textilier, samhällsarbete och installationer, samt en konceptuell grund för levd erfarenhet och obefintliga kunskapssystem markerar nyansen i denna praktik. Den årtionde långa, oberoende karriären har gett en uid och spekulativ estetik, manifesterad genom metoder för mångfald.

 

www.heidisincuba.com
info@heidisincuba.com