Hope Netshivhambe

Hope Netshivhambe

Hope Netshivhambe är internationell verksam story-teller och röstskådespelare som växte upp i bantustanen Venda. Hen har examen i marknadsföring från Vaals Tekniska Universitet och är utbildad i Radio- och TV-presentation/framförande? vid Högskolan i Oaksfield. Hen har uppträtt både nationellt och internationellt, och har uppträtt på många av Sydafrikas mest prestigefyllda festivaler. Hope har deltagit frekvent i både radio och TV. Hopa är medskapare till, och spelar i, den prisbelönta kortfilmen #WeAreDyingHere. Hope tillhör alumninätverket “Black Girl Live fellows” i mentorskap av Koleka Putuma. Hope är också skapare, författare, och skådespelare i det själa/fantasi-gripande teaterverket “Things without names”.

Hopes arbete har publicerat på digitala plattformar som Poetry Portion, Odd magazine, Poetic egalitarianism anthology, Not a single story arts exhibition tabloid newspaper and the Avbob poetry competitions hemsida, och på Washington DC-baserade tidskriften Words, Beats & Life.

Hope var i slutomgångens final i Tshwane Speak Out Loud poetry slam för ungdomar under 2017/2018-säsongen, och 2019 samlade hen mod för att tävla igen och knep 3:e plats i samma tävling. Hope är övertygade om ordets oerhörda kraft och är övertygade om att världen så som vi känner den kretsar runt ord. Hope lever i enligt med sitt egenmyntade mantra “Do what you came for” som anspelar på syfte. (“Gör det du är här för”)